Cykling og sport

Cykling i Monopoli og omegn:

Der er rigtig gode muligheder for at at cykle her: Man kan leje cykler 3 min. fra vores hus i den lille turistbutik i Via Porto 8, lige efter ”hullet i muren ud til havnen” lige før man når til Piazza Garibaldi. De har både almindelige cykler og mountainbikes, dog kun med håndbremser, det skal man lige vænne sig til. Stedet ejes af 2 søstre, Antonella og Paola, supersøde, og I må gerne hilse fra os. De har de dejligste guidede cykelture rundt i omegnen gennem olivenlunde, til gamle masseriaer, underjordiske boliger mmm – se udførlig beskrivelse af denne tur i artiklen ”På cykel i Europas urtehave”, fra Cyklistforeningens blad, dec. ’14.  Cykelartikel Turen er virkelig skøn og helt som beskrevet, kan kun anbefales.  Der er også mange andre cykeltips og links og andre turbeskrivelser i samme artikel.  Pigerne har også en tur ”downhill”, hvor man starter med at blive kørt i bil ca. 20 min. ind i landet og opad, og derfra cykler man nedad med flere hyggelige stop undervejs med de smukkeste udsigter. Denne tur er lidt mere krævende end den ”flade” gennem olivenlundene, men bestemt overkommelig, og med knapt så mange interessante sights. Måske mere til de unge end til de kulturinteresserede! Pigerne arrangerer også sejlture og bilture og er meget fleksible, hvis man har specielle ønsker. Antonella, som er uddannet kunsthistoriker, viser også gerne rundt i ruinerne og museet i Egnazia, som ligger 7-8 km syd for Monopoli og som på mange måder minder om Pompeij. Man kan cykle derned eller køre i bil med Antonella.                                                             Man kan også leje cykler i turistbiksen i Via Papacenere i den gamle bymur ned mod stranden, men de få gange vi har spurgt om noget derinde, har vi ikke fået verdens kvikkeste svar.                                                                                                                               Det er knapt så sikkert at satse på at cykle rundt i selve byen, da trafikken kan være hektisk og bilisterne slet ikke er vant til cyklister, som de er i Danmark.

Jogging/løb:

Lidt syd for centrum ved restaurant Lido Bianco starter en rød cykle/joggesti, der går 5-6 km sydpå. Et stykke ude af stien er der et nyanlagt udendørs område med diverse træningsmaskiner, som man kan bruge.

Golf:

Der er flere golfbaner i omegnen af Monopoli, nogle tæt på, andre længere væk. Vi spiller ikke selv golf, men har modtaget følgende info fra venner, der har prøvet et par baner. De foreslår, at man ikke tager eget udstyr med. Dels er det ofte dyrt at få med flyselskaberne, og dels er det ret billigt at leje dernede. Banen San Domenico Golf 6-8 km syd for byen er brugt internationalt, og ser meget flot ud med en fantastisk beliggenhed, men den er hundedyr efter danske forhold (110 Euro i lavsæson). www.golfpuglia.it  Barialtobanen ved Casamassima, ca 40 min.’s kørsel nord for Monopoli et rimeligt alternativ. Banen er ikke specielt udfordrende eller spændende, men bestemt anvendelig, og så er den rimelig i pris ( 45 Euro + 15 for at leje udstyr om vinteren). Søde folk og pæne klubfaciliteter. Alle golfbaner i rimelig afstand fra Monopoli burde findes på: www.1golf.eu

Svømning

Der findes en kommunal svømmehal syd for byen lige overfor en stor restaurant, Copocabana, hvis det klare vand ved de lokale strande er blevet for koldt uden for sommersæsonen.

Comments are closed.